FAKÜLTEMİZ DEKANI PROF. DR. GÜLSÜN YILDIRIM’IN 22 KASIM DİŞ HEKİMLERİ GÜNÜ MESAJI

Ülkemizde ilk dişçilik yüksekokulu olan “Dişçi Mekteb-i Aliyesi” 22 Kasım 1908 tarihinde Tıp Fakültesi bünyesinde kurulmuştur. Bu nedenle 22 Kasım bilimsel diş hekimliği eğitiminin başlangıcı olarak kabul edilmektedir. Değerli Diş Hekimliği Camiamız 1996 yılından bu tarafa Diş Hekimleri Gününü kutlamaktadır. 22 Kasım gününü kapsayan hafta ise “Ağız Diş Sağlığı Haftası” olarak kutlanmaktadır. En önemli ve zorlu meslek gruplarından biri olan diş hekimliğini özveri ile yapan tüm meslektaşlarımın 22 Kasım Diş Hekimleri Günü'nü en içten dileklerimle kutlarım.

Prof. Dr. Gülsün YILDIRIM

• 22 Kasım, 2018